در بخش اول به معرفی تعدادی از جاهای دیدنی شیراز پرداختیم. در این مقاله نیز می خواهیم دیگر جاهای دیدنی شیراز را به شما همراهان گشت رویایی معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
1- خانه زینت الملوک:
خانه زینتالملوک یکی از خانههای تاریخی قاجاری در شهر شیراز است که حدود سال ۱۲۹۰ هجری قمری علی محمدخان قوامالملک دوم ساخت آن را آغاز کرد و در سال ۱۳۰۲ هجری قمری به پایان رسید. سقف خانه چوبی است و تصاویری از حیوانات، پرندگان و گل و بوته روی آن نقاشی شده است. این خانه در خیابان لطفعلی خان زند، در ضلع غربی نارنجتان قوام واقع شده است و بهوسیلهی یک راه زیرزمینی با آن ارتباط دارد.
زینتالملوک قوامی، دختر قوامالملک چهارم در این خانه زندگی میکرد و به همین دلیل است که نام آن را خانهی زینتالملوک گذاشتهاند. این خانه زیرزمین بسیار گستردهای نیز دارد که امروزه از آن بهعنوان نگارخانه استفاده شده و مجسمههای تمامی شخصیت های برجسته استان فارس در معرض دید عموم گذاشته شدهاند.
2- آرامگاه شاهچراغ:
شیراز میزبان «میر سید احمد»، پسر امام موسی کاظم، برادر امام رضا (ع) ملقب به شاهچراغ است. آرامگاه شاهچراغ در سده ششم هجری قمری و در دوران اتابکان فارس ساخته شد؛ اما بعدها در زلزله شیراز ویران شد و اهالی دوباره شروع به ساخت این بارگاه کردند. مردم شیراز به این آرامگاه ارادت خاصی دارند و برای زیارت و گرفتن حاجت به آرامگاه شاهچراغ میآیند. گنبد و بارگاه این حرم مزین به کاشیکاریهای زیبا، آینهکاری و انواع خطوط زیبای عربی و فارسی است.
3- بازار وکیل:
این بازار که در مرکز شهر شیراز و در نزدیکی دروازه اصفهان قرار دارد یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین بازارهای تاریخی ایران است. دیوارهای راهروها و حجره ها از آجر ساخته شده اند. اولین عاملی که توجه ها را در بازار وکیل به خود جلب می کند، وسعت آن است. مساحت 21840 متر مربعی، آن را تبدیل به یک مجموعه بزرگ کرده است. برای احداث آن بهترین معماران آن زمان احضار شده اند. مانند هر بازار سنتی دیگر در ایران، کالاهای بیشماری برای خرید در آن وجود دارد. بر خلاف بازارها و مراکز خرید دیگر، قیمت ها در بازار وکیل بسیار پایین است. پارچه درجه یک و عرق گیاهی خالص شامل شکوفه پرتقال از جمله یکی از پیشنهادات غیر قابل مقاومت است برای مشتریان در این بازار ارائه می شود.
4- عمارت شاپوری:
عمارت شاپوری در قرن نوزدهم ساخته شده و به نام خاندان شاپور، یکی از اعضای خاندان قاجار، نامگذاری شده است. این ساختمان بهعنوان خانهٔ اصلی خانواده شاپوری و محل اقامت آنها در شیراز استفاده میشد. اما در طول سالیان بعد، عمارت شاپوری متعلق به خانوادههای دیگری نیز شد و بهعنوان محل اقامت برخی از شاهزادگان و نخبگان شیرازی به کار گرفته شد.
عمارت شاپوری به لحاظ معماری، دارای طراحی زیبا و منحصربهفردی است. نمای خارجی این ساختمان از آجرهای سفالی به رنگ قرمز ساخته شده است و با نمونههای زیبایی از طراحیهای هنری و شیشهکاری تزئین شده است. عمارت شاپوری دارای سه حیاط داخلی بزرگ است که هر یک دارای آبنماها، باغچهها و سبزهزارهای زیبا هستند. همچنین، درون عمارت با استفاده از چوب، سنگ، آینهکاری و آجرهای تزئینی بهطور منحصربهفردی طراحی شده است.