همانطور که مقالات پیشین به آن اشاره کردیم، فرانسه از پر جاذبه ترین و زیباترین کشورهای اروپایی است که پاریس نیز بعنوان عروس این کشور شناخته می شود.
در این بخش از گشت رویایی قصد داریم شما همراهان گرامی را با مهمترین جاذبه شهر پاریس فرانسه آشنا کنیم.
پیش از هرچیز به خاطر داشته باشید برای رزرو تور فرانسه و بلیط هواپیما با آژانس گشت رویایی در ارتباط باشید و سفری پر جاذبه در فرانسه را تجربه کنید.
در 16 کیلومتری شهر پاریس، دهکده ای به نام ایولین قرار دارد. ایولین منطقه ای خوش آب و هوا است که کاخ ورسای نیز در شهر ورسای این منطقه قرار دارد.
کاخ ورسای پاریس از بزرگترین و باشکوهترین کاخهای تاریخی جهان است که از برترین نمونههای معماری فرانسه نیز به حساب می آید.
در سال ۱۹۷۹ نیز کاخ ورسای در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
در ابتدا اگر بخواهیم کمی به تاریخچه کاخ ورسای بپزداریم باید بگوییم این کاخ فوق العاده زیبا به عنوان اقامتگاهی سلطنتی در قرن هفدهم ساخته شده است.
ابتدا در این مکان برای شکار پادشاه لوئی سیزدهم ساختمانی بعنوان شکارگاه ساخته شد. پس از آن نیز به دلیل عشق خانواده سلطنتی به املاک، در سال ۱۶۸۲ پادشاه لوئی چهاردهم آن ساختمان را تبدیل به کاخی سلطنتی باشکوه نمودند.
سبک و ساخت و ساز معماری ساختمان های قدیمی به تنهایی نمایانگر حقیقت تاریخی آنها هستند. خوب است بدانید که عمر این کاخ و مجموعه ساختمانهایش کمی بیش از ۳۰۰ سال و نسبت به دیگر بناهای مشهور و قدیمی جهان بسیار جوانتر است. امروزه تقریبا هر فرد متخصصی که از کاخ ورسای بازدید کند، آن را مثال زندهای از سبکهای معماری باروک و روکوکو خواهد یافت. روکوکو یا باروک متاخر نوعی سبک معماری است که از اواسط قرن هجدهم معرفی شد، شاخصه این سبک تزیینات و ریزهکاریهای فراوان فضای داخلی و طراوت و سرزندگی آن است؛ اما فرانسویهای معاصر زمان ساخت و بهرهبرداری از کاخ ورسای، معماری آن را به سبک باروک نمیدانستند و این مسئله کاملا قابلدرک است؛ چراکه معماری کاخ ورسای در مقایسه با بناهای عصر باروک ایتالیایی بسیار متفاوت بهنظر میرسد؛ بناهایی که در آن زمان بهعنوان منبع الهامی برای دیگر کشورهای اروپایی به شمار میرفتند.
در معماری باروک فرانسه به تزیین فضای داخلی اهمیت زیادی داده می شد. کاخ ورسای نیز از این امر مستثنی نمی باشد. این امر در ورسای بهخوبی به چشم میخورد. در حدود سال ۱۶۷۸، کاخ ورسای مجدد توسعه یافت. در این زمان، شاه و لوئی لووا از ژول آردون مانسار خواست تا طرح توسعه جدید ورسای را تهیه کند. لویی لووا، معمار مشهور فرانسوی مسئولیت نظارت بر ساخت کاخ ورسای را در سال ۱۶۷۸ به دیگر آرشیتکت مشهور فرانسوی، ژول هاردون مانسارت واگذار کرد.